Bedankt voor de aanmelding

aug

Nationaal Oogcongres 2016: 8 oktober 2016

Nationaal Oogcongres 2016

 

Goed nieuws voor iedereen die alles wil weten over de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg: op zaterdag 8 oktober 2016 vindt in de Utrechtse Jaarbeurs het Nationaal Oogcongres 2016, met het oog op de toekomst, plaats. Het Oogcongres is een samenwerking tussen de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging, Vereniging Oog in Oog en het Oogfonds.

Specialisten in de oogzorg geven tijdens het Oogcongres lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van nieuwe oogoperatietechnieken tot en met de laatste stand van zaken op het gebied van gentherapie om erfelijke oogaandoeningen te repareren. Het programma bevat ook lezingen over specifieke oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en maculadegeneratie. Twee lezingen met interessante informatie over de behandeling van uveïtis.

 

U komt toch ook?!

 

Wat kunt u verwachten:

Specialisten in de oogzorg geven tijdens het Oogcongres lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van nieuwe oogoperatietechnieken tot en met de laatste stand van zaken op het gebied van gentherapie om erfelijke oogaandoeningen te repareren. Het programma bevat ook lezingen over specifieke oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en maculadegeneratie. Oogaandoeningen en complicaties waar uveïtispatiënten mee te maken kunnen krijgen.

 

’s Middags zijn er lezingen, waaronder twee lezingen met interessante informatie over de behandeling van uveïtis.

Prof. dr. Joke de Boer geeft uitleg over De nieuwe richtlijn voor de behandeling van uveïtis

Uveïtis is een oogaandoening die veroorzaakt wordt door een ontregeling van het afweersysteem of door een infectie. Het is belangrijk tussen deze twee vormen onderscheid te maken, omdat de behandeling verschillend is. In 2016 is een nieuwe richtlijn ontwikkeld over de zorg van patiënten met uveïtis. De behandeling van uveïtis kan intensief zijn en daarom is het belangrijk dat u als patiënt goed voorgelicht bent over de mogelijkheden. Tijdens deze presentatie hoort u wat de belangrijkste onderdelen van de richtlijn zijn en en welke informatiebronnen er zijn voor patiënten.

 

Anna Brouwer, MSc geeft uitleg over ElectroRetinoGram (ERG) afwijkingen bij uveitis

Uveïtis is een ontsteking van onder andere het vaatvlies en het netvlies.  Uveïtis is meestal chronisch en in principe behandelbaar. Toch krijgt een aanzienlijk aantal patiënten uiteindelijk schade aan het netvlies met achteruitgang van het gezichtsvermogen. Deze schade kan bepaald worden door de elektrische activiteit van het netvlies te meten met een ElektroRetinoGram (ERG). Het doel is netvliesschade te beperken door deze vroegtijdig op te sporen en adequaat te behandelen

 

Contact met lotgenoten:

Het bestuur van de Patiëntengroep Uveïtis is aanwezig op het Oogcongres. Tijdens de lunch kunt aan onze tafel komen zitten om met andere uveïtispatiënten te spreken. Wij hopen u te ontmoeten op 8 oktober!

 

Inschrijven:

Deelname kost €17,50, leden van de deelnemende patiëntenverenigingen ontvangen €5,00 korting. Begeleiders moeten zich apart inschrijven. Bij de prijs zijn koffie, thee en lunch inbegrepen.

http://www.oogcongres.nl/inschrijven/

 

U komt toch ook naar het Oogcongres ?!


Comments are closed.